eur:
387.38
usd:
357.07
bux:
68084.86
2024. május 17. péntek Paszkál

A rendőrség megzabolázná a külföldi gyorshajtókat

A magyar rendőrség szeretné bebizonyítani, hogy képes a külföldi rendszámú gyorshajtók megzabolázására - mondta az InfoRádióban a Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője. Óberling József beszélt arról is, hogy szervezett akciókat indítanak majd emiatt; legközelebb május utolsó hétvégéjén. A rendőrség a jelenlegi jogi környezetben csak akkor tudja megbüntetni a külföldi rendszámú autóst, ha tetten éri, és utánamegy.

A rendőrség érzékeltetni kívánja, hogy a külföldieknek nem lehet bármit megtenni Magyarországon, ezért szervezett akciókat tartanak a gyorshajtók kiszűrésére - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője. A következő akció május utolsó hétvégéjén lesz.

Óberling József kiemelte: meg akarjuk mutatni, hogy a magyar rendőrség képes megzabolázni a külföldieket is.

A rendőrség célja, hogy hatékonyabban büntesse a gyorshajtókat, ugyanis az idegenforgalmi szempontból kiemelt helyeken a gyorshajtással kapcsolatos szabályszegéseket jellemzően külföldi rendszámú autókkal követik el - fejtette ki.

A jogi lehetőségek korlátozottak, az automata eszközöket nem alkalmazhatják a rendőrök, mivel az üzemben tartói adatokhoz nem férnek hozzá. Így csak büntethetnek, ha megállítják a szabályszegésen tetten ért járművet, megállapítják a járművezető személyét és az üzemben tartót a forgalmi engedélyből - hangsúlyozta a főosztályvezető.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×