eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csökkenő bérek - csökkenő szigor a spanyol országutakon

Veszélyeztetheti Európa egyik legkedveltebb turistacélpontjának közúti biztonságát a spanyol csendőrség (Guardia Civil) közúti ellenőreinek párját ritkító tiltakozása.

Június óta, amikor is az ibériai államban a munkavállalók béreit 5 százalékkal csökkentették a gazdasági megszorító intézkedések miatt, fele annyi büntetést róttak ki a járőrök, mint 2009 ugyanezen időszakában - derült ki a Guardia Civil tevékenységére vonatkozó friss adatokból.

A járőrök ugyan nem jelentették be, hogy a tiltakozás ezen érdekes módját választották, de vezetőjük elismerte, hogy a bírságolási hajlamnak köze van a bérek lefaragásához. Egy magát megnevezni nem kívánó tisztviselő elmondta, hogy az ellenállás ezen formája spontán kezdődött, majd továbbterjedt.

Az átlagos 20 helyett, 29 ember halálát okozták az elmúlt hét végén történt közúti balesetek Spanyolországban, idén ez a legmagasabb szám. Ennek nyomán többen megkongatták a vészharangot, figyelmeztetve arra, hogy a rendőrök engedékenysége arra bátorítja a spanyolokat, hogy kevésbé körültekintően vezessenek.

A kormány közlekedésbiztonságért felelős illetékese szerint statisztikailag nem jelentős a bírságolási adat, mivel túl rövid időre terjed ki. Ráadásul egy új reform alapján a rendőr több bónuszpontot szerez, ha megbírságol valakit, mintha segít egy autósnak, akinek lerobbant a járműve. Ez tehát épphogy nem indokolná az ilyenfajta lazaságot.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×