eur:
393.56
usd:
368.24
bux:
66117.87
2024. április 24. szerda György

Cséfalvay: Elkezdődhet az állami nyugdíjpillér átalakítása

Az Országgyűlés előtt lévő indítványok elfogadásával megkezdődhet az állami nyugdíjpillér átalakítása - mondta hétfői parlamenti expozéjában Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár.

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot indokolva az államtitkár kifejtette: az elhibázott 1998-as nyugdíjreform miatt oly mértékben nőtt meg az állami nyugdíjkassza hiánya, hogy azt a kormánynak már nem állt módjában kezelni.

Hozzátette: az állami nyugdíjalap 900 milliárd forintos hiánnyal zárná a következő évet, ami megengedhetetlen. Így sürgető, strukturális változásokat magában foglaló döntéseket kellett és kell hozni az Országgyűlésnek - mondta Cséfalvay Zoltán, megjegyezve, hogy a Ház előtt fekvő javaslattal orvosolhatók a vegyes nyugdíjrendszer problémái, elkezdődhet az állami nyugdíjpillér valódi átalakítása.

Úgy fogalmazott: a döntés következményeként megszűnhet "a működési és bizalmi deficittel küzdő" tőkefedezeti második pillér, ugyanakkor felértékelődik az önkéntes harmadik pillér.

A javaslat általános vitája előtt az MSZP képviselői tiltakozásul kivonultak az ülésteremből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×