eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Haitin százezer embert fertőzött meg a kolera

Haitin a kolerajárvány halálos áldozatainak a száma már meghaladja a 2300-at, a fertőzöttek száma pedig 105 ezerre tehető - közölte az ország egészségügyi minisztériuma.

A tárca hétfő esti közlése szerint az elmúlt napokban 130-an haltak bele a betegségbe. A járvány kitörése óta 178 ember halt meg a haiti fővárosban, Port-au-Prince-ben, vidéken 748-an estek áldozatul a fertőzésnek. Eddig mintegy 51 ezer ember került kórházba a járvány miatt, és közel 49 ezer szorult járóbeteg-kezelésre. A kór terjedése egyelőre nem mutatja az enyhülés jeleit

Az adatok szerint a kolera a délen található Grand Anse környékén a legpusztítóbb: itt 391 megbetegedésből 129 végződött halállal.

A járvány legutóbb a délkeleti Nippes tartományban jelent meg, onnan eddig 13 halálesetet jelentettek.

Továbbra sem tudni biztosan, hogy az október derekán megjelent kolerajárvány miként kezdődött az országban. Egy francia járványügyi szakember azonban a múlt héten megerősítette a helybéliek gyanúját, hogy a kór a karibi ország középső részén állomásozó nepáli ENSZ-békefenntartók táborában ütötte fel a fejét, majd emberi ürülékkel a folyóba kerülve terjedt el.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×