eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin

"Elindult a gasztroforradalom Magyarországon"

A két budapesti Michelin-csillagos étterem a városnak és az egész országnak jó, akár üzletileg is - hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában.

Két-három éve elindult a gasztroforradalom Magyarországon, komoly pozitív változások történtek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Michelin-csillagos Onyx étterem ügyvezető igazgatója.

A régióban egyedül Budapesten van két Michelin-csillagos étterem, ami nagy öröm, de emellett üzletileg is kedvező a többi étteremnek, a városnak és az egész országnak - hangsúlyozta Pintér Katalin.

Az ügyvezető igazgató kiemelte: a Michelin-csillag a gasztronómia Oscar-díja, rangos elismerés. A Michelin Guide szerkesztői jól érzékelik, hogy mit jelent a minőség - tette hozzá.

Zsidai Zoltán Roy, a Bib Gourmand-nal elismert 21 magyar vendéglő tulajdonosa arról beszélt, hogy az ellenőrök sok száz kritérium alapján értékelnek. Fontos, hogy a rangos elismeréseket bármilyen hazai érdekeltség vagy befolyásoló tényező nélkül adják oda - emelte ki.

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×