eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Afgán tüntetők megtámadták a magyar tábort

Az amerikai Korán-égetők elleni tüntetők pénteken megtámadták a magyar parancsnokság alatt álló tábort Baglán tartományban. Egy afgán életét vesztette - közölte Baglán rendőrfőnök-helyettese.

"Több mint ezer ember tüntet a magyar támaszpont előtt a tartományi fővárosban, Puli-Humriban" - mondta Szamanudin Huszaini rendőrfőnök-helyettes. A tartomány biztonságáért a német hadsereg felel.

A tüntetők élén állóknak sikerült behatolniuk a szögesdróttal elzárt tábor területére. Az afgán rendőrség levegőbe leadott lövésekkel igyekezett szétoszlatni a tömeget.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya megerősítette, hogy tüntetés zajlik a magyar PRT-tábor előtt, amelyen jelenleg afgán katonák próbálják biztosítani a rend fenntartását. A magyar katonák felkészültek arra, hogy szükség esetén a tábor védelmében fellépjenek.

Magyar katonák nem sérültek meg, amikor az amerikai Korán-égetők ellen tiltakozó tüntetők megtámadták a táborukat az afganisztáni Baglán tartományban pénteken - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A tárca sajtófőosztályának tájékoztatása szerint időközben az incidens véget ért, a tüntetők közül egy ember meghalt, kilenc megsérült, a magyar katonáknak nem esett bántódásuk.

A szaktárca tájékoztatása szerint a tüntetést az afgán hatóságok oszlatták fel, magyar katonáknak nem kellett közbeavatkozniuk, és a halott, illetve a sérültek is afgán állampolgárok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×