eur:
390.68
usd:
364.89
bux:
68315.13
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

MNB: a folyó fizetési mérleg 519 millió eurós többlettel zárt

A folyó fizetési mérleg a kiigazítatlan adatok szerint 519 millió eurós, míg a szezonális hatásoktól tisztított adatok szerint 367 millió eurós többlettel zárt a második negyedévben - közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken.

A jegybank módosított adatai szerint az első negyedévben a szezonális hatásoktól tisztított folyó fizetési mérleg 1 millió eurós többlettel zárt, míg az első közléskor még 117 millió eurós többlettel számolt az MNB.

Az első negyedéves kiigazítatlan folyó fizetési mérleg hiány 7 millió euró lett a felülvizsgálat alapján, ez az első közlésben még 186 milliós többlet volt.

A jegybank változtatott az előző év egészére vonatkozó folyó fizetési mérleg adatán is: a friss becslése szerint 910 millió euró többlettel zárt 2011-ben a folyó fizetési mérleg a korábban jelzett 1,416 milliárd euróhoz képest.

Az MNB a folyó fizetési adatok korrigálását elsősorban az árumérleg változásával magyarázta.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×