eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újra jár a legtöbb metró New Yorkban

A New York-i metróhálózat 80 százalékán újra járnak a szerelvények a Sandy hurrikán pusztítása után és további szakaszokon is helyreáll a forgalom a hét végén. A vihar a legutóbbi adatok szerint 110 halálos áldozatot követelt az Egyesült Államokban és egy ember halt meg Kanadában. Korábban csaknem 70-en haltak meg a karibi térségben.

New York állam kormányzója elmondta: 36 millió liter üzemanyag érkezett a New York-i kikötőbe, mióta újból megnyitották, és további jelentős mennyiség érkezik a hét végén.

Közben Baptista Szeretetszolgálat magyar munkatársai már megérkeztek megkezdték az ételosztást a hurrikán sújtotta New Jersey államban. A szervezet alapítványa közölte: a szeretetszolgálat munkatársai segítségével eddig hat településen összesen 11 ezer adag ételt osztottak ki. A négyfős segélycsapat az észak-karolinai baptista szövetség által felállított humanitárius központban dolgozik.

Az üzemanyaghiány miatt sokan nem jutnak el az ételosztó helyekre, ezért az Amerikai Vöröskereszt mobil ételosztó kocsikkal osztja több körzetben az ételt.

New Jersey mellett New York és Connecticut államban is konfliktusokat okoz az üzemanyaghiány Az Egyesült Államokban nem sokkal korábban fűtőolaj-osztást rendelt el Barack Obama elnök a Sandy hurrikán által sújtott területeken. Számos töltőállomáson fejadagban osztják a benzint rendőri felügyelettel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×