eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Robben és egy darabka történelem

Arjen Robben fantasztikus győzelemnek minősítette csapata, a Bayern München szerda esti barcelonai 3-0-s győzelmét, és felettébb sima bejutását a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.

"Úgy gondolom, ez elképesztő eredmény, egy darabka történelem - áradozott a visszavágón a bajor alakulat vezető gólját szerző holland szélső a müncheni 4-0-s sikert a Camp Nou Stadionban követő újabb diadal után. - Hihetetlen, hogy mindezt azzal a csapattal szemben értük el, amely a legjobb volt az utóbbi öt évben Európában."

"Nem valami kellemes élmény átélni egy ilyen szituációt, mint amilyen a mostani - ellenpontozta Robben szavait roppant letörten az öngólt lőtt Barca-hátvéd, Gerard Piqué. - Az első félidőben még ténylegesen próbálkoztunk, de amikor bekaptuk az első gólt, összecsuklottunk. Gratulálnunk kell a Bayernnek, jobb volt nálunk."

A katalánok világ- és Európa-bajnok védője hozzáfűzte: "az a tény azért nem hagyható figyelmen kívül, hogy Lionel Messi, a világ legjobb labdarúgója nem játszott".

"Ám - folytatta - nem hiszem, hogy az ő jelenléte alapvetően megváltoztatta volna a dolgokat..."

Messi hiányát a párharc végkimenetele szempontjából jóval fajsúlyosabb tényezőnek értékelte a Barcelona mestere, Tito Vilanova:

"Nyilván más a helyzet, ha Messi is ott van a pályán, akinek a lába nem volt teljesen rendben, így nem kockáztathattam meg, hogy - híján a kellő edzéseknek - betegyem, s esetleg súlyosbodjék a sérülése" - nyilatkozta a vezetőedző. Szerinte ugyanakkor tagadhatatlan, hogy sokkal jobb formában, s jobb fizikai állapotban levő ellenféllel kerültek szembe:

"A különbség abban jelentkezett, hogy a mi csapatunk a sérülések, a hiányzók miatt gyengébb formában futballozott, szemben a minden játékosát mozgósítani tudó Bayernnel" - magyarázta Vilanova, aki egyúttal a jövőt illetően leszögezte: nincs szükség csapaterősítésre, új játékosok szerződtetésére, elegendő, ha mindenki felépül és rendelkezésre áll a Barcánál.

Kollégája, Jupp Heynckes ugyanakkor érthető módon teljesen "panaszmentesnek" bizonyult, s nem maradt adós a rivális dicséretével sem:

"Amikor a sorsoláson kiderült, hogy a Barcelonával kerülünk szembe, el nem tudtam volna képzelni, hogy 4-0-val, majd 3-0-val zárulnak a meccseink. A Barcelona fantasztikus csapat, ma személyi problémái voltak, mert azért egyáltalán nem ugyanaz a helyzet, amikor Messi is játszik... Mindenesetre mi kilencven percen át egységes csapatként magas szinten teljesítettünk" - nyilatkozta Heynckes.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×