eur:
387.06
usd:
358.18
bux:
68888.06
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

"Németország most már labdarúgásban is lekörözi Európát"

A győztes Németország lesz - így kommentálta a kancellár a múlt héten Facebook-oldalán a Bajnokok Ligájában eddig elért német eredményt. A labdarúgás iránt igencsak fogékony Angela Merkel ugyan nem tört lándzsát egyik csapat mellett sem, de vélhetően május 25-én a londoni Wembley Stadion lelátójáról fogja követni a Bayern München és a Borussia Dortmund küzdelmét.

A múlt héten, miután a Bayern München 3-0-ra győzött a Barcelona ellen, a bajor fővárosban szinte egész éjszaka ünnepeltek, mintha csak már csapatuk a Bajnokok Ligájának döntőjét is megnyerte volna.

A német állami tévécsatorna, az ARD közvélemény-kutatása szerint a németek 59 százaléka is biztosra veszi, hogy május 25-én a Wembley Stadionban a Bayern München szerzi meg a trófeát, viszont csaknem ugyan ilyen százalékban a Dortmundnak szurkolnak. Mindebből a média azt a következtetést vonja le, hogy általános megelégedést váltott ki a két német csapat döntőbe jutása és már nem nagyon borzolja a kedélyeket, hogy melyik viszi el a pálmát a Bajnokok Ligájában.

A két csapat játékosai azonban távolról sem így gondolkodnak, mert a szombat esti mérkőzésen - a futballszakértők szerint - sem a Bayern München, sem pedig a Borussia Dortmund nem lőtte el a puskaporát, az 1-1-es döntetlenből senki sem tudott valójában kiokosodni. Most az edzőkön a sor, hogy a szombati meccs kiértékelése alapján kidolgozzák a legjobb stratégiát.

Bárhogy is végződjék a finálé, máris korszakváltásról lehet beszélni és ezt a német média szinte szünet nélkül ismétli. Erre a Deutschlandfunk rádió kommentárja tapintott rá a legkifejezőbben, amikor megállapította, hogy "Németország most már labdarúgásban is lekörözi Európát".

Bármely csapat nyerje is meg a klubfutball leginkább áhított trófeáját, május 25-én este országos népünnepély várható Németországban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán: váratlan támadás érte a brit kormány Ruanda-tervét

Gálik Zoltán: váratlan támadás érte a brit kormány Ruanda-tervét

Miután úgy tűnt, nyugvópontra jutott a briteknél az úgynevezett Ruanda-terv körüli vita, a múlt héten a Munkáspárt szólalt fel az elképzelés ellen. A Corvinus Egyetem docense a vita okai mellett a többi között arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a kutatások szerint a Munkáspárt jelentős előnnyel rendelkezik a Konzervatív Párttal szemben. Ez a tendencia az 1997-ben, a Tony Blair által elért nagy aranyú győzelemhez hasonlót is előrevetíthet – mondta Gálik Zoltán.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Megújultak a bázeli bankfelügyeleti alapelvek

Megújultak a bázeli bankfelügyeleti alapelvek

Mindenki azt szeretné, ha a pénze biztonságban lenne, ugyanakkor bankjuk megválasztása előtt kevesen nézik át részletesen az annak pénzügyi helyzetére vonatkozó nyilvános információkat. A bankszámlákon lévő pénzek, illetve a bankban elhelyezett megtakarítások biztonságosságát számos eszköz támogatja, amelyek közül az egyik legfontosabb a bankfelügyeleti hatóság szerepe. Nem mindegy azonban, hogy a bankfelügyeleti szerepkört milyen eszközökkel és módszerekkel látják el. A legjobb technikák kifejlesztését és összegzését ezért a Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság végzi, amely a 70-es évek óta felelős a globálisan alkalmazandó bankszabályozási és bankfelügyeleti elvek kidolgozásáért. Idén áprilisban a Bizottság az 50 éves fennállásának alkalmából továbbfejlesztette ezeket az alapelveket, ami remélhetőleg tovább erősíti majd a pénzügyi rendszerek biztonságos működését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×