eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin

Mol: kereskedelmi értékű olajat találtak Irakban

Kereskedelmi értékűnek minősítette a Mol 100 százalékos leányvállalata, a Kalegran Ltd. az Irak kurdisztáni régiójában található kutatási blokkból származó olajat - közölte a Mol csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a Kalegran Ltd. mint blokk operátor, a partner vállalatok nevében az Irak kurdisztáni régiójában található Akri-Bijeel blokkjának Bijell-1 júra és Bakrman-1 triász találatait minősítette kereskedelmi értékűnek.

A Mol újabb fúróberendezések üzembe állításával felgyorsítja munkaprogramját, és tervei szerint 2014 végéig benyújtja a teljes blokkra vonatkozó mezőfejlesztési tervet.

Az olajtársaság kifejti: annak érdekében, hogy a tervezett munkálatokat felgyorsítsák, az eredetileg tervezettnél kettővel több, összesen négy fúróberendezést működtet majd az Akri-Bijeel blokkban a lehatárolási programok lezárásáig.

A közlemény idézi Alexander Doddst, a kutatás-termelési ügyvezető igazgatót, aki elmondta, hogy a csütörtöki bejelentések újabb mérföldkövet jelentenek a Kurdisztáni Regionális Kormányzattal való együttműködésben, amely nemcsak az olaj- és gázipari együttműködésre terjed ki, hanem a helyi közösségek egyre szélesebb körű támogatását is magában foglalja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×