eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bocsánatot kért Tobin - lapszemle

Tizennégy évvel a tragédia után bocsánatkérő levelet juttatott el Francis Ciarán Tobin az általa elgázolt gyermekek családjának - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság szerint tízezrek bukják el a pénztárgépcsere után járó állami támogatást.

A Népszabadság azt írja, hogy tízezrek bukják el a pénztárgépcserére szóló állami támogatást, mert a rendelet szerint az 500 millió forintos forgalomnál kevesebbel rendelkező kereskedők csak a január végéig üzembe helyezett gépekre igényelhetik azt. A cikk szerint ez alól csak azok a kereskedők jelentenek kivételt, akik október elseje előtt rendelték meg a gépet - nekik február 28-ig kell üzembe helyezniük azt. Korábban a szaktárcánál 10 milliárd forintra becsülték a kasszacsere-támogatás várható összegét, az adóhatóság adatai alapján azonban úgy tűnik, ennek javát megspórolják.

Tizennégy évvel a tragédia után bocsánatkérő levelet juttatott el Francis Ciarán Tobin az általa elgázolt gyermekek családjának - írja a Magyar Nemzet. A napilapnak Tóth István, az édesapát képviselő ügyvéd úgy fogalmazott, a családfő a gesztust a régóta húzódó ügy egyfajta lezárásának tekinti.

Gerhaed Schröder korábbi német kancellár telefonját is lehallgatták - írja az Index. A hírportál a Süddeutsche Zeitungra hivatkozva úgy fogalmaz: az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala elsősorban arra volt kíváncsi, hogy Schröder miként viszonyul az Iraki háborúhoz. A volt kancellár a lapnak azt nyilatkozta: a hír miatt inkább szomorú, mint dühös vagy meglepett.

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban 16 milliárd forint maradt november végéig - írja a Népszabadság az Államadósság Kezelő Központ Zrt. legfrissebb adataira hivatkozva. A napilap szerint hamarosan ezt az összeget is állampapírok visszavásárlására fordíthatják, erre utalt Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese január közepén.

Visszavonták a környezetvédelmi hozzájárulást a XI. kerületi Gazdagrét mellett található Rupphegyre tervezett apartmanhotel építési engedélyéhez - olvasható a Magyar Nemzetben. A napilap szerint a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség azért vonta vissza a hozzájárulást, mert kiderült, hogy itt hosszú évekig illegális szemétlerakó működött. Ezért a hivatal alaposabb vizsgálatokat tart szükségesnek az engedély kiadásához.

Épül a világ legnagyobb naperőműve - számolt be róla az Index. A beruházás Indiában épül majd, és a tervek szerint az erőmű 4000 megawattos teljesítményre képes - ez négy átlagos atomreaktor teljesítményének felel meg.

Saját hálózatot építene ki az Apple az internetes adatátvitel megkönnyítése érdekében. Ennek köszönhetően a cég jobban tudná kontrollálni a felhasználók számára közvetített tartalmat, valamint megteremthetné az alapjait, ha úgy dönt, hogy a televíziós szolgáltatások felé mozdul - írja a portfolio.hu a Wall Street Journalra hivatkozva.

A Facebook-vezér a leggazdagabb huszonéves - írja a napi.hu. A történelemben még senkinek nem volt ekkora vagyona ilyen fiatalon, mint Mark Zuckerbergnek. A Facebbok-sztori tíz évéről a gazdasági portálon olvashatnak.

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint egyre több fogyasztó panaszkodik arra, hogy a tavalyi rezsicsökkentések óta jelentősen csökkent a vezetékes gáz fűtőértéke. A panaszosok szerint a szolgáltatók a minőségen spórolják meg a központi árszabályozás okozta bevételkiesésüket. A Pénzcentrum.hu utánajárt a felvetésnek. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×