eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Jelnyelvet tanulhatnak a pécsi iskolások

Jelelő szakkört indítanak általános iskolásoknak Pécsen.

Csizi Péter (Fidesz) alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón közölte: a Weisz Fanniról, a siket szépségkirálynőről, Pécs arcáról elnevezett program keretében az általános iskolások délutáni szakkörfoglalkozásokon ismerkedhetnek meg a jelnyelv alapjaival. Minderről az alpolgármester szerda délelőtt állapodott meg Páva Péterrel, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pécsi tankerületi igazgatójával.

A városvezető elmondta: esélyegyenlőségi aktivistaként Weisz Fanni két hete járja a pécsi iskolákat előadásaival, hogy ráirányítsa a figyelmet a halláskárosultak nehézségeire és arra, a hallók miként lehetnek a siketek segítségére. Az eddigi előadásokat, Weisz Fanni személyét és a jelelést Csizi Péter szerint hatalmas érdeklődés övezi a gyerekek körében, ezért döntöttek a program elindításáról.

A délutáni, iskolai foglalkozáson kívüli szakkörön a jelnyelv, a jelelés alapjait sajátíthatják el a pécsi általános iskolákban tanuló harmadik, negyedik, ötödik és hatodik osztályos gyerekek öt-tizenöt tagú csoportokban, heti két órában. Az oktatáshoz a Hallatlan Alapítvány ajánlott fel segédanyagot, programot, játékokat - ismertette Páva Péter.

Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista örömét fejezte ki, hogy elindul a program, hozzátéve: reméli, hogy a jelnyelvi szakkörök az ország más részein is meg tudnak honosodni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×