eur:
395.44
usd:
372.09
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Ideiglenes konzul segít a nyaralóhelyeken

Ideiglenes konzul várja idén nyáron is a bajba jutott magyarokat a horvátországi Splitben. Az elmúlt években több százan keresték fel a spliti kirendeltséget. A Külügyminisztérium ezért úgy döntött, hogy júniustól a görögországi Thessalonikiben is konzul segíti a magyar állampolgárokat - mondta el az InfoRádiónak Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.

Kaleta Gábor beszámolt arról, hogy magyar állampolgárok évről évre egyre nagyobb számban keresik fel Horvátországot és ott is elsősorban a dalmát tengerpartot. Ezért a Külügyminisztérium folytatja azt a hagyományt, amely szerint június 15. és szeptember 15-e között egy konzult telepít Split városába. Az ő illetékességi területe a dalmát tengerpart négy megyéjére terjed ki.

"A konzul feladata az, hogy a tájékoztatásra várók, valamint a bajba jutott magyar állampolgárokat segítse" - hangsúlyozta a minisztériumi sajtóosztály vezetője.

Hozzátette: az elmúlt években több százan fordultak a konzulhoz, az egyszerű tanácsadástól kezdve úti-okmányok kiállításán keresztül a balesetben megsérültek segítéséig számos ügyben kérték segítségét.

"Miután ez a Kükügyminisztériumnak egy sikers szolgálata, mostantól Thessalonikiben is lesz hasonló konzul, aki a nyári csúcsidőszakban segíti a Görögország északi részén tartózkodó magyar állampolgárokat" - mondta Kaleta Gábor.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×