eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csökkennek a roamingdíjak

Az Európai Parlament és a Tanács nemzetközi roaming díjakra vonatkozó rendeletének megfelelően, július elsejétől mindhárom mobilszolgáltató csökkenti az uniós roamingolás költségeit - közölték a társaságok csütörtökön az MTI-vel.

A rendeleteknek megfelelően a roaming hívások ára 19 százalékkal, percenként 74,4 forintra, a hívás fogadás ára pedig 27 százalékkal 19,5 forintra csökken júliustól. Az SMS küldés ára a jelenleginél 23 százalékkal lesz alacsonyabb, így egy SMS 23,5 forintba került majd.

A közlemény szerint az adatforgalom díja a jelenleginek kevesebb mint felére csökken: az 54 százalékos árcsökkentés után 1 megabyte adat küldése, vagy fogadása 78,3 forintba kerül júliustól.

Az uniós roaming tarifák a tagállamokban, valamint Izlandon, Norvégiában és Liechtensteinben is érvényesek lesznek.

A Vodafone által korábban bevezetett Európa napijegy a már említett országokon kívül Svájcban és Törökországban is elérhető lesz.

A társaság Európa napijegyes ügyfelei már most is a magyar adatforgalmi keretükkel internetezhetnek az unió területén, illetve a belföldi tarifákkal telefonálhatnak, vagy SMS-ezhetnek.

A Telekom ügyfelei a társaság által kínált Travel&Surf csomagok igénybevételével az EU által szabályozott díjaknál még kedvezőbb díjakat vehetnek igénybe és kontrollálhatóvá tehetik adatforgalmukat külföldön. A társaság arra is felhívja a figyelmet, hogy a Travel&Surf S csomagja június 1-jétől már közel 100 országban, tehát az EU-n kívül is elérhető, egyebek közt a foci VB helyszínén, Brazíliában is.

A Telenor az MTI-vel azt közölte, hogy a július 1-jén kezdődő roaming főszezon előtt teszi közzé roaming ajánlatait.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×