eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Turisztikai célponttá fejlesztik az egykori Selyemutat

Tizenkilenc ázsiai és európai város együttműködésével turisztikai célponttá fejlesztik az egykor kereskedelméről híres Selyemutat.

A projekt a kínai Senhszi, Kanszu, Ninghszia, Csinghaj, Belső-Mongólia tartományok, valamint a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület mellett Nepált, Malajziát, Kirgizisztánt, Kazahsztánt, Szaúd-Arábiát, Bahreint, Fehéroroszországot, Ukrajnát és Ciprust érinti. A kínai Csangjo városban megtartott turisztikai fesztiválon a felek arról döntöttek, hogy a Han-dinasztia korától (Kr.e. 206-Kr.u. 220) használt, a Keletet Nyugattal összekötő egykoron mintegy 6,5 ezer kilométeres útvonal mentén fekvő tizenkilenc várost egységes koncepció alapján turisztikai látványossággá fejlesztik - írja a China Daily napilap.

A felek a konkrét városcsinosítások mellett kedvezményes politikákkal, közösségi programokkal és közös kampányokkal segítik a kezdeményezést. A pontos részletek kidolgozására a városok idén több fórumot és egyeztető ülést is tartanak.

A Selyemút "újrafelfedezését" és gazdasági-kulturális együttműködési platformmá fejlesztését Hszi Csin-ping kínai elnök helyezte kilátásba tavaly szeptemberi közép-ázsiai körútján. A Selyemút Gazdasági Övezet nevű együttműködést 24 város írta tavaly novemberben alá. A tervet március végén az út egyik végpontjául szolgáló Németországban is említette, a közös építkezésre felszólítva a német döntéshozókat. A Selyemúttal kapcsolatosan május végén a Hszinhua hírügynökség cikksorozatot közölt, ebben többek között a résztvevők baráti viszonyának megerősítését hangoztatta, mely a "közös bizalomra és együttműködésre" alapoz.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×