eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma

Kiújultak a rakétatámadások Izraelben és a Gázai övezetben

Összeomlott a tűzszünet: kedd este újrakezdődtek az izraeli légicsapások a Gázai övezet ellen és a palesztinok rakétatámadások Izrael déli és középső részei ellen - közölte az izraeli televízió.

A tízes tévécsatorna híradása szerint Izrael a Gázai övezet lakatlanabb területeit lőtte, hogy ne zárják be a kaput az esetleges további tűzszüneti tárgyalások előtt. Kora este az övezettel szomszédos déli izraeli városokat, Netivotot, majd Asdódot, Askelont, Beér Sévát lőtték a gázai fegyveres csoportok, késő este pedig Tel-Avivot és környékét, mintegy harminc rakétával. A Hamász bejelentette, hogy a tel-avivi Ben Gurion repülőteret is célba vették.

Izraelben ismét életbe léptek a polgári védelmi előírások, tilos tömeges, ötszáz fősnél nagyobb rendezvényeket tartani a rakéták lőtávolságában lévő településeken.

Az övezet szomszédságában fekvő kibucok lakói az utóbbi heteket az ország északi részén, általában az ottani kibucok vendéglátását élvezve töltötték, s csak az utóbbi napokban tértek vissza otthonukba. A harcok kiújulása miatt azonban ismét távozásukat fontolgatják.

Az izraeli tévé által megszólaltatott szakértők szerint Hamásznak még két-háromezer rakétája lehet, s a palesztin szélsőséges szervezet most "kifárasztó háborúba" kezdett követeléseik teljesítése érdekében, miután azoknak nem tudtak érvényt szerezni az egyiptomi közvetítéssel folytatott kairói tárgyalásokon.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×