eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Három év múlva készül el a Liget ékessége

Eredeti állapotában építik újjá a Közlekedési Múzeumot. A kiállítótér április 15-én zár be, és a tervek szerint három év múlva, kibővült terekkel nyitja meg kapuit- mondta az InfoRádióban Baán László. A Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa hozzátette a hétmilliárd forintos beruházás megvalósítására nemsokára kiírják a közbeszerzési pályázatot, az építési munkálatok azonban várhatóan csak jövő tavasszal kezdődhetnek

"A Közlekedési Múzeum április 15-én zár be. Olyan gyönyörű, új épületet kap a város és a múzeumot szerető közönség, amely utoljára 1945 előtt állt a maga pompájában. Ez, a közlekedés csarnoka a millenniumi kiállítás egyik legszebb épülete volt, nem véletlenül maradt meg utána is, de a háborúban súlyos sérüléseket szenvedett. Ezeket nem állították helyre, csak egy csonka, kicsit lebutított dobozépület maradt a helyén. Megtaláltuk az eredeti kivitelezési terveket, ez alapján fogjuk helyreállítani, ami valódi ékessége lesz a Ligetnek" - mondta Baán László.

A Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa hozzátette: "a beruházás időtartama, az eredeti, pompás kupolával ellátott kiállítási palota teljes újjáépítése három évig tart, tehát 2018 márciusában fog megnyílni. Hét milliárd forint a költsége az építkezésnek, de ezzel a régi új múzeum mellett vadonatúj kiállítótereket is nyerünk, hiszen a térszint alatt egy újabb kiállítási teret is nyitunk, tehát bővülő, modern és korszerű kiállítási terekkel várja a látogatókat a megújult múzeum".

"A szakemberek meg fogják vizsgálni, hogy a falakat lehet-e használni, vagy sokkal biztonságosabb és korszerűbb, ha újjáépítjük, egy biztos: a legbiztonságosabb és legkorszerűbb megoldást fogjuk választani" - hangsúlyozta Baán László.

"A kiállított tárgyak legnagyobb részét - természetüknél fogva - nem tudjuk a felújítás alatt kiállítani, de a múzeum vezetése gondoskodni fog arról, hogy a legkiemelkedőbb, legizgalmasabb, legjelentősebb tárgyakat ne kelljen a látogatóknak nélkülözniük" - mondta a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

"A beruházást végző kivitelezőt közbeszerzés útján választjuk majd ki, ez az elkövetkezendő időszakban előttünk álló feladat. A tervezés szakaszában vagyunk, ebben az évben lezajlik a kiviteli tervezés és a közbeszerzési pályázatok elindítása és a lebonyolítása, 2016 tavaszán megindulhatnak a terveink szerint a kivitelezési munkák"- jelezte Baán László.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×