eur:
391.1
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Diófa Alapkezelő: "a szolgáltatás nálunk a hozamról szól"

Hosszú távon komoly potenciált lát a prémium ügyfelek vagyonkezelésében a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója. Bíró Gergely szerint a prémium, azaz a privátbanki szint alatti vagyonkategóriában egyre nagyobb az igény arra, hogy stabil banki háttérrel rendelkező pénzügyi szolgáltató kezelje a pénzt.

"A Diófa Alapkezelő tavaly ősszel indította el azt a szolgáltatását, ami nem kizárólag intézmények - magánnyugdíj-, nyugdíjpénztárak, biztosítók - részére nyújt vagyonkezelést, hanem magánszemélyek, vállalatok vagy alapítványok részére is. Itt a belépési küszöb alacsonyabb; 20 millió forinttól már igénybe lehet venni" - mondta a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója.

Bíró Gergely hozzátette: "azt gondoljuk, hogy az utóbbi időben megnőtt a jelentősége annak, hogy megbízható, stabil banki háttérrel rendelkező szolgáltatók kezeljék az ügyfelek pénzét."

"Az első időkben jellemzően az FHB oldaláról érkeznek az ügyfelek, de azt gondoljuk, hogy középtávon számos más helyről érkezhetnek. Most is tapasztalunk az utóbbi időben egy növekvő érdeklődést, a közelmúlt sajnálatos eseményei miatt sokan elbizonytalanodtak a független brókercégek által nyújtott szolgáltatásokban" - jegyezte meg a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója.

A szolgáltatásnál vállalt kockázatról Bíró Gergely azt mondta: "jóval alacsonyabb annak szintje, mint Nyugat-Európában vagy az angolszász országokban, de akik ezt a szolgáltatást választják, igényt tartanak valami érdemi többlethozamra a jelenleg elérhető banki vagy állampapír-kamatokhoz képest, ennek megfelelően valamilyen részt képviselnek a portfólióban a kockázatosabb eszközök, például a részvények."

"Ez a vagyonkezelési szolgáltatás nagyon hasonlít ahhoz, amit a nyugdíjpénztárak vagy -biztosítók vesznek igénybe. Mi levesszük az ügyfelek válláról a döntések terhét és felelősségét, azt mondjuk, hogy ezeket profiknak kell meghozni és időről időre elszámolunk az ügyféllel sikerdíjas alapon. Az érdekközösséget az teremti meg, hogy a vagyonkezelő az ő általa kapott díjat a sikerdíjból szerzi" - mondta a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója.

Bíró Gergely kiemelte: "nincsenek rövid távon nagyon agresszív és dinamikus terveink, azt gondoljuk, hogy egyre erősebb lehet ez a szegmens. Nyugat-európai országokban elég jelentős ez a rész, ami nem a tanácsadói private banking, hanem a diszkrecionális private banking szolgáltatást jelenti, Magyarországon eléggé minimális azoknak a köre, akik ilyen szolgáltatást vesznek igénybe. Szerintünk ebben hosszú távon van értelme építkezni. Ez a szolgáltatás nálunk a hozamról szól, nem kapcsolunk hozzá kényelmi szolgáltatásokat, nem nyújtunk hozzá VIP-várót és szivarszobát, mi a hozamokkal kívánunk versenyezni az ügyfelekért."

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×