eur:
385.73
usd:
354.81
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Újabb sikerével továbbjutó helyen az Eger

Öt góllal nyert az Eger hazai medencében az olasz Brescia ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás sorozatának nyolcadik fordulójában. Sikerével a magyar csapat nagy lépést tett afelé, hogy a már biztos csoportelső Pro Recco mögött megszerezze a továbbjutást jelentő második helyet.

Eredmény, BL, főtábla, A csoport, 8. játéknap:
ZF-Eger - Brescia (olasz) 10-5 (3-2, 2-1, 2-1, 3-1)

az Eger góldobói: Erdélyi 3, Hosnyánszky 2, Szivós, Angyal, Vapenski, Lőrincz, Cuk 1-1

A BL-főtábla A csoportjában a szerdai játéknap előtt második - tehát továbbjutó helyen álló - hevesiek nyertek ugyan 7-3-ra a Brescia vendégeként, ezzel együtt nehéz mérkőzésnek néztek elébe a szerdai visszavágón.

A félelmeket azonban nem igazolta vissza az összecsapás, amelyen Erdélyi Balázs duplájával hamar 2-0-s vezetésre tett szert a magyar bajnokcsapat. Olasz szépítést követően Szivós Márton alakította 3-1-re, majd Hosnyánszky Norbert 4-2-re az állást. A nagyszünet előtt meglett a háromgólos előny is, miután a fiatal védő, Angyal Dániel emberelőnyös akció végén bevette a Brescia kapuját (5-2).

Az 5-3-as egri vezetésről folytatódó mérkőzés harmadik negyedében ráijesztettek a magyar együttesre és híveire az olaszok, 5-4-re felzárkóztak, ám ezzel el is lőtték a puskaporukat. Előbb a délszláv légiós, Boris Vapenski, majd Lőrincz Bálint lőtt gólt (7-4), megtörve a Brescia ellenállását.

A vendégek amúgy is törékeny reményeinek a negyedik negyed elején végképp véget vetett Hosnyánszky, aki 8-4-re módosította az eredményt. A triplázó Erdélyi és a szerb Milos Cuk találatára az utolsó pillanatokban büntetőből jött válasz, de így is fölényesen győzött az Eger (10-5). A győzelemmel jó esélye maradt a magyar együttesnek a továbblépésre, azaz a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe jutásra.

Az Eger legközelebb április 18-án vív BL-meccset, akkor a biztos csoportelső olasz Pro Recco vendége lesz.

korábban, B csoport:
Partizan Beograd (szerb) - Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 7-13 (4-2, 1-5, 2-3, 0-3)

Címlapról ajánljuk
Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya
Verőcei hajókatasztrófa

Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya

Elmulasztott segítséget nyújtani, emiatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyugdíjazás előtt álló, rutinos hajóst. 25 tanú kihallgatása már megtörtént.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Ebrahim Raiszi politikai karrierjét az iráni vallási és politikai berendezkedés iránti fundamentalista hozzáállás jellemezte. Az igazságszolgáltatás és a vallási elit ranglétráján keresztül emelkedett fel, hogy meghatározó konzervatív politikussá váljon, akit szinte mindenki Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető lehetséges utódjának tartott. Halálával politikai vákuum alakulhat ki a perzsa államban, amely újra felszínre hozhatja a társadalmi feszültségeket, miközben Raiszi regnálása alatt Irán még elszigeteltebbé vált a nemzetközi porondon. Az teheráni utódlás alapjaiban határozhatja meg, hogy mi lesz az Izraellel egyre kiélezettebbé váló viszonnyal, ami az egész Közel-Kelet jövőjét meghatározhatja. De halála még az ukrajnai háborúra is kihathat, mert kérdéssé válhat az orosz hadseregnek küldött fegyverszállítmányok jövője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×