eur:
386.02
usd:
355.6
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Dárdai: a magyar játékosok nem csavarják le az ellenfél fülét a hajrában

A magyar labdarúgó-válogatott győzni megy Helsinkibe a finnek elleni szombati Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. Dárdai Pál az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy a nemzeti együttes az elmúlt nyolc hónapban jelentősen fejlődött.

A szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott jó állapotban várja a finnek elleni szombati idegenbeli Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. Dárdai Pál kiemelte, hogy a csapat győzni megy Helsinkibe, ehhez azonban minél többet kell birtokolni a labdát. Elmondta: a játékosok megtesznek mindent, a futómennyiség megvan, a passzjátékon kell javítani, ha negyven százalékban birtokolják a labdát a játékosok, akkor meglehet a siker.

Dárdai Pál hangsúlyozta, hogy a válogatott az elmúlt nyolc hónapban sokat fejlődött, a játék minősége is jobb lett. A csapat fejlődött, a labdarúgók már tudják, mi kell ahhoz, hogy eredményesek legyenek, és el is végzik az ehhez szükséges munkát.

Dárdai Pál - aki a nemzeti együttes mellett a berlini Hertha vezetőedzője is - azt mondta, hogy nincs jelentős különbség egy Bundesliga csapat és a magyar válogatott fizikai mutatói között, a különbség, hogy egy nemzeti csapat keveset tud együtt gyakorolni.

"Ezt a játékrendszert, a biztonságos védekezésből támadás, ha többet játszanának együtt a fiúk, jobban kijátszanák a kontrákat. Minden mérkőzésen nekünk voltak meg a meccslabdáink, a román és a görög meccsen is berúghattuk volna a győztes gólt, nem sikerült."

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy a magyar U20-as válogatott szervezetten, taktikusan szerepelt az új-zélandi korosztályos vb-n, a szerbek elleni továbbjutáshoz szerencse és keményebb fellépés is kellett volna.

A szakember kiemelte, hogy szégyenkeznie nem kell a játékosoknak, jó teljesítményt és fegyelmezett játékot mutattak. Dárda Pál szerint mentalitásban kell előrelépni a magyar futballistáknak, mert a játékosokból hiányzik az, hogy a hajrában keményen odalépjenek az ellenfélnek - akár le is csavarják a fülét - és elkerüljék az egyenlítő gólt, amivel a szerben egyenlítettek, és aztán továbbjutottak a nyolc közé.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×