eur:
385.87
usd:
355.32
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Mesterlövészek világversenye Magyarországon

Tizennyolc ország katonai és rendőr mesterlövészei vesznek részt a vasárnaptól keddig tartó, Magyarország által rendezett világversenyen.

A XIV. Rendőri és Katonai Mesterlövő Világkupa megnyitóját vasárnap 9 órakor tartják Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Rendészeti Szervek kiképzőközpontjának nagytétényi lőterén. Megnyitó beszédet mond Meichl Géza rendőr dandártábornok, majd 10 órakor megkezdődik a verseny.

A verseny katonai napja hétfőn 8 órakor kezdődik a táborfalvi lőtéren, majd kedden lesz a rendőri nap.

A világkupán 70 csapat indul. Az eredményhirdetést kedd este fél 7-kor tartják Budapesten, az ORFK Rendészeti Szervek IX. kerületi kiképzőközpontjában. A záróünnepségen Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnöke különdíjat ad át.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×