eur:
386.38
usd:
355.25
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Eloltották a Kiskunhalas melletti erdőtüzet

Hétfő estére eloltották a Kiskunhalas körzetében mintegy 350 hektáros területet érintő erdőtüzet - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

A közlemény szerint a vasárnap délután keletkezett tűz helyszínén már az utómunkálatokat végzik, a tűzoltók felügyelik az érintett területet, megkeresik és eloltják az izzó-parázsló részeket, növényi maradványokat.

A tűzoltás vezetőinek döntése értelmében a levegőből való oltásra már nincs szükség, ezért a honvédség helikopterei az esti órákban elhagyták a térséget.

Az oltásban több település tűzoltói, a honvédség helikopterei valamint önkéntesek vettek részt.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi közlése szerint, a tűz keletkezésének okát a szakemberek a rendőrség bevonásával vizsgálják.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a vasárnap Kiskunhalas külterületén keletkezett erdőtűz elhárítása során a Magyar Honvédség Mi-17-es és Mi-8-as helikopterei több mint nyolcvan dobást hajtottak végre, így a katonák közel kétszáz köbméter vizet juttattak az összesen 350 hektárnyi égő területre. A forgószárnyasok légi tűzoltásra alkalmas, úgynevezett Bambi-Bucketeket használtak. Ezek olyan, külső függesztményű "kosarak", amik egyenként két-két és fél köbméter vizet képesek az oltandó területek fölé emelni és egy zárszerkezet segítségével kiereszteni.

Címlapról ajánljuk

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×