eur:
389.62
usd:
364.87
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Éberségre intette Pekingben tartózkodó állampolgárait több nyugati ország

Éberségre és óvatosságra intette több nyugati ország Pekingben tartózkodó állampolgárait, miután olyan információkat kaptak, hogy támadások fenyegethetik őket az ünnepi időszakban.

Az amerikai, a brit, a francia és több más diplomáciai misszió figyelmeztette állampolgárait, hogy ügyeljenek biztonságukra a számos nagykövetségnek otthont adó Csaojang kerület bevásárlóközpontokkal és szórakozóhelyekkel teli Szanlitun utca térségében. A nagykövetségek részletesen nem indokolták szokatlannak számító felhívásukat.

A pekingi rendőrség közölte, fokozta biztonsági készültségét a karácsonyi és újévi ünnepek idejére. A hatóságok közleménye szerint "sárga" szintre emelték készültségüket, ami a nagyobb bevásárlóközpontok és szórakozóhelyek védelmének megerősítését jelenti fenyegetésről kapott értesülések, illetve bombariadó eseteiben.

Hong Lej kínai külügyi szóvivő közölte, hogy tudomása van a fenyegetésekről szóló értesülésekről, és a kormány hatalmas figyelmet szentel a külföldiek védelmének biztosítására.

Helyi beszámolók szerint több tucat rendőr biztosítja a Szanlitunon lévő bevásárlóközpontokat és egyes nagykövetségeket, a diplomatanegyedbe vezető utakat pedig lezárták.

Peking általában véve egy nagyon biztonságos város a külföldiek számára, ugyanakkor a Szanlitun szórakozóhelyein előfordulnak kisebb összeszólalkozások, de általában azok is a külföldiek között történnek.

A hivatalosan ateista Kínában nem ünnep a karácsony, ugyanakkor egyre több fiatal ünnepli a nyugati szokások iránti érdeklődésből, illetve ez is egy újabb indok a vásárlásra a világ második legnagyobb gazdaságában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×