eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bírálják Ausztriát a menedékkérők létszámának korlátozása miatt

A menedékkérők létszámának korlátozásával kapcsolatos hivatalos osztrák kormányzati döntés humanitárius veszélyeire figyelmeztetett az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezet.

Az osztrák kormány szerdán jelentette be, hogy Ausztria korlátozza a menedékkérők létszámát, idén legfeljebb 37 500 embert enged be az országba. Az osztrák kormány és a tartományi vezetők bécsi tanácskozásán hozott döntés szerint az országba beengedendő menedékkérők száma 2019-ig összesen mintegy 130 ezer lehet.

A nemzetközi szervezet osztrák szekciója csütörtöki nyilatkozatában aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a felső határra vonatkozó döntés következményeként a menekültek ismét az embercsempészek kezei közé kerülnek. Szakértőjük azt hangoztatta, hogy a hivatalos politika nincs tisztában az ilyen jellegű döntések humanitárius következményeivel. Szerinte a bécsi kormány döntése csak ahhoz vezet, hogy a menekültek még több kockázatnak lesznek kitéve.

A párizsi székhelyű szervezet a hét elején közzétett állásfoglalásában óvott a menekültek befogadásával kapcsolatos korlátozásoktól. Kételyeinek adott hangot minden fajta "felső határ" hatékonyságával kapcsolatban, és úgy vélte: mindaddig, amíg az úgynevezett származási országokban háború, üldözés és elnyomás uralkodik, a menekülni kívánók útra kelnek, és a különböző korlátozó intézkedések nem riasztják vissza őket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×