eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Újabb gyanús ügy Kölnben

Egy gyanús személy olyan vegyi anyagokat vásárolt egy Köln közelében lévő, építőanyagokat árusító üzletben, amelyekből a megfelelő ismeretekkel robbanószert lehet előállítani - közölte kedden a kölni rendőrség a Bild című napilap beszámolója szerint. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

A nyomozók szerint az "arab kinézetű férfi" már múlt pénteken feltűnést keltett a Köln közelében fekvő Pulheimben lévő építőanyag-kereskedésben, mivel szokatlanul sok vegyi anyagot vásárolt. Az üzlet munkatársai egy nappal később értesítették a rendőrséget.

A rendőrség közleménye leszögezte, nem világos, hogy a vásárolt kemikáliákat bűncselekmény elkövetésére akarták-e felhasználni. A dokumentumban nem részletezték az anyagok típusát és mennyiségét sem, csupán az derült ki, hogy tisztításra használható vegyi anyagokról van szó.

A hatóságok keresik a 45-50 év körüli gyanúsítottat, akinek a kereskedés térfigyelő kamerái által készített fényképét közzétették.

Az újság úgy tudja, amennyiben nem találják meg a gyanús vásárlót, biztonsági okokból lefújhatják a két hét múlva esedékes, hagyományosan a farsang utolsó előtti napján, Kölnben rendezett utcai karnevált. Erről a tartományi belügyminisztérium dönt.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×