eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megerőszakoltak egy nőt egy belgiumi menekültszálláson

Õrizetbe vettek egy tizenéves afgán menedékkérőt, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt a helyi vöröskereszt meneni befogadó központjának pincéjében - erősítették meg pénteken a helyi hatóságok.

Az eset múlt szerdán történt, a nő annak a cégnek dolgozik, amely ételt szállít a létesítménynek. A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap honlapjának tudósítása szerint a támadó követte a nőt a pincébe, majd megerőszakolta. Előtte állítólag szóban is sértegette.

A nő szexuális kényszerítés és nemi erőszak miatt tett feljelentést. A gyanúsított elismerte, hogy ő támadta meg a nőt.

A vöröskereszt szóvivője az üggyel kapcsolatban közölte, hogy az elmúlt 25 évben nem történt hasonló incidens a segélyszervezet által fenntartott belgiumi befogadó központokban.

"Két héttel ezelőtt tartottunk egy kurzust arról, hogyan kell helyesen bánni a nőkkel, és a fiú jelen volt rajta" - mondta flamand vöröskereszt szóvivője, An Luiten, hangsúlyozva: ez az első súlyos incidens náluk a migrációs válság kezdete óta.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×