eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Válogató lesz az I. Széchenyi ökölvívó emlékverseny

Hosszú évek után először rendeznek hazai válogatótornát a magyar ökölvívóknak, akik az I. Széchenyi István emlékversenyen tehetnek nagy lépést a válogatott első számú helyeinek megszerzéséért.

Kovács László, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy nagyon régen nem volt ilyen jellegű esemény a magyar bokszban, ám a versenyzői létszám kis emelkedése, illetve a fiatalok bekapcsolása ezt most lehetővé tette.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban pénteken és szombaton sorra kerülő tornára a szakvezető mind a tíz súlycsoportban igyekezett a négy-négy legjobb magyar bokszolót meghívni, így kifejezetten élvezetes meccsekre van kilátás, s több kategóriában is óriási harc várható a győzelemért.

"Azt mondhatom, hogy 56, 60 és 64 kilóban is nagyon érdekes meccsek várhatóak, de a 69 kilogramm is tartogathat izgalmakat. Ez utóbbiban Bacskai Balázs és Káté Gyula is indul, illetve az ob-n második Vadász András is" - sorolta a kapitány azokat a súlycsoportokat, melyekben a legnagyobb csatákat várja.

A szakvezető hangsúlyozta, hogy a Széchenyi emlékverseny nagyon fontos állomás az áprilisi, Samsunban esedékes olimpiai kvalifikációs tornáig vezető úton, ugyanakkor a törökországi indulókról nem csupán a mostani hétvégén látottak alapján határoz majd.

"Több szempontot veszek figyelembe a válogatáskor. Nyilván a mostani teljesítmény is fontos, mint ahogy a már lezajlott versenyeken, például a februári Bocskai emlékversenyen mutatott produkció is. Kiemelt szempont ugyanakkor az is, hogy a samsuni verseny előtt ki milyen formát mutat" - mondta Kovács László, majd megjegyezte, hogy az április 7-én kezdődő olimpiai kvalifikációs viadalra március végén tudja majd megnevezni az indulókat.

A férfiak mellett a péntek-szombati viadalon a nők is szorítóba lépnek, méghozzá abban a három súlycsoportban, amely az olimpia műsorán, s ezáltal a kvalifikációs tornák programjában is szerepel.

A torna nem csupán sport szempontból jelentős, ugyanis ez lesz a Széchenyi Örökség Programsorozat első jelentős eseménye. A programsorozatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány indította el Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×