eur:
395.06
usd:
370.8
bux:
65151.91
2024. április 19. péntek Emma

Buszok helyettesítik a vonatokat Siófok és Balatonszemes között

A dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése miatt péntektől június 10-ig pótlóbuszok viszik az utasokat Siófok és Balatonszemes között - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az érintett szakaszon a buszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy az ahhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg. A pótlás miatt a menetrendek változnak - tették hozzá.

Május 9-ig a Budapest-Tapolca vonalon is módosítják a menetrendet a székesfehérvári állomás felújítása miatt. Az észak-balatoni vonal gyorsvonatai Székesfehérvár érintése nélkül Pusztaszabolcs felé kerülnek - írták.

A Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vasútvonalon is változik a menetrend május 9-ig, bizonyos vonatok kimaradnak, illetve rövidített útvonalon közlekednek - közölték.

A Mávinform tájékoztatása szerint péntektől május 2-ig a Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár között közlekedő G43-as vonatok csak Gárdonyig járnak és onnan térnek vissza Budapestre.

A vasútvonalak vágányzári menetrendjei elérhetők a MÁV-csoport honlapján: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar. A változások megtalálhatók az ELVIRA menetrendi keresőben is, valamint a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán, a 06-40-49-49-49-es telefonszámon is érdeklődhetnek az utasok. Ezen kívül az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a módosításokat.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×