eur:
395.47
usd:
372.27
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Magyar szemtanú az Old Trafford kiürítéséről

A Manchesterben élő Rizó Attila szerint szervezetten ürítették ki vasárnap a stadiont, mielőtt törölték a Manchester United–Bournemouth angol bajnoki mérkőzést.

Mint utólag kiderült: egy ottfelejtett kiképzőeszköz miatt napolták el a találkozót. A bombának látszó tárgyat a hadsereg tűzszerészei felrobbantották, a rendőrség pedig később közleményt adott ki, hogy nem bombáról, hanem egy arra nagyon hasonlító kiképzőeszközről volt szó, amelyet egy robbanószer-kereső kutyák kiképzésével foglalkozó cég felejtett a stadionban.

Rizó Attila az utóbbi két szezonban minden hazai Manchester United-mérkőzést a helyszínről szurkolt végig. Húsz perccel a kezdősípszó előtt ezúttal is tűkön ülve várta, hogy kedvenc futballistái kifussanak az Old Trafford gyepére.

Amikor megérkezett az Old Trafford elé, semmi előjele nem volt a percekkel későbbi eseménysorozatnak.

„Vasárnap délután is 20 perccel a mérkőzés kezdete előtt érkeztem meg, majd foglaltam el a helyem a nézőtéren. A kapu mögötti szektorunk ugyanúgy kezdett megtelni, mint máskor. Nem tűnt fel semmi, csupán arra lettem figyelmes, hogy két másik lelátó teljesen üres. Éreztem, hogy valami nem stimmel” – hangsúlyozta a Manchesterben élő magyar szurkoló.

Körülbelül akkor kezdték meg az Old Trafford kiürítését..

„A klub munkatársai figyelmeztették az embereket, hogy hagyják el a létesítményt, aztán az összes szurkolót kivezették a stadionból. Le kell szögeznem, rendkívül szervezetten zajlott le az evakuálás. Pánik hangulatról szó sem volt” – jegyezte meg Rizó Attila.

Az InfoRádiónak kiemelte, nagy csalódásként élte meg az elmaradt összecsapás hírét, együttérzett azokkal, akik csak erre a meccsre jutottak el.

„Találkoztam egy amerikai sráccal, aki csak erre a találkozóra jött ide, de a történtek miatt már haza is utazott. Rossz érzés volt látni a csalódottságát. Hétfőn kaptam e-mailt a klubtól, hogy a jegy árát visszautalják és a keddre elhalasztott meccset ingyen tekinthetik meg, akiknek volt jegye” – tájékoztatott.

A Manchester United és a Bournemouth mérkőzését kedden 21 órától pótolják az Old Traffordon, amelyet a DIGI Sport 1 csatorna élőben közvetít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×