eur:
389.45
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bővült a kiskereskedelem

Márciusban kissé lassult a kiskereskedelmi forgalom éves növekedési üteme, a naptárhatástól megtisztított adat szerint a bolti forgalom volumene 4,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az előző havi 6,6 százalék után - erősítette meg a részletes adatok alapján második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

A forgalom folyamatos növekedése harmincharmadik hónapja, 2013 közepe óta tart.

A nyers adat szerint a forgalom növekedési dinamikája a februári 6,7-ről 5,5 százalékra mérséklődött. A kiigazított és a nyers adat közötti eltérést a húsvéthatás okozta - állapította meg a KSH.

Az előző hónaphoz mért lassulást az élelmiszerek és az üzemanyagok fogyasztásának lefékeződése okozta. Az élelmiszerek forgalma márciusban 1,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a februári 4,9 százalékos növekedés után, az üzemanyag-fogyasztás éves növekedési üteme 9,1 százalékról 5,0 százalékosra mérséklődött. A nem élelmiszerjellegű termékek eladási volumene márciusban is 7 százalékosnál nagyobb 7,6 százalékos növekedést mutatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×