eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

A dallasi rendőráldozatokra emlékeznek

Emlékező szertartás kezdődött a texasi Dallasban a múlt héten meggyilkolt öt rendőr emlékére.

A szertartáson részt vesz Barack Obama elnök és hitvese, George W. Bush volt elnök, Joe Biden alelnök, Mike Rawlings dallasi polgármester, texasi képviselők és szenátorok, valamint az amerikai, elsősorban is a texasi közélet személyiségei. Balesete miatt nincs jelen a texasi kormányzó.

A megemlékezésen, mások mellett, beszédet mond Obama elnök és George W. Bush is, aki egyébként Dallas egyik előkelő elővárosában él a családjával.

Az elnöki különgépen csatlakozott a Dallasba induló Barack Obamához a képviselőház demokrata párti frakciójának vezetője, Nancy Pelosi, valamint a texasi Ted Cruz republikánus szenátor, volt elnökjelölt-aspiráns is. "Amikor az ország ilyen megosztottnak érzi magát, nagyon fontos, hogy vezetői átlépjenek a párthatárokon, és jelentős nézetkülönbségeik ellenére is határozottan kifejezzék közös vágyunkat az ország egyesítésére" - nyilatkozta amerikai újságíróknak Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője. Earnest azt is elmondta, hogy Obama elnök késő éjszakáig dolgozott a Dallasban elmondandó beszédén, sőt, másokkal is konzultált róla.

Dallasba érkezése után Obama elnök telefonon felhívta a múlt héten Louisianában és Minnesotában rendőri erőszak áldozatává vált két férfi családtagjait, hogy együttérzését fejezze ki nekik.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×