eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Az autósok többsége dühöng

Tízből nyolc amerikai autós szokott dühös, agresszív módon viselkedni, vagy egyenesen dührohamban kitörni a volán mögött - derült ki az AAA amerikai közlekedésbiztonsági alapítvány felméréséből.

A feldühödött autósok hajlamosak túlságosan közel menni vagy kiabálni az őket felbosszantó sofőrökkel, elvágni azok útját vagy dühös mozdulatokat tenni feléjük.

Az alapítvány szerint nagyjából nyolcmillió amerikai autós tanúsít még szélsőségesebb, akár "dühkitörésnek" is tekinthető magatartást az utakon, ami azt jelenti, hogy szándékosan meglöknek más járműveket, vagy kiszállnak az autóból, hogy szemtől szembe kerüljenek "ellenfelükkel".

A felmérés szerint a 19 és 39 év közötti férfiak a legagresszívebb sofőrök. A férfiak továbbá háromszor nagyobb valószínűséggel pattannak ki mérgükben az autóból, vagy koccantják meg szándékosan az őket bosszantó sofőr járművét, mint a nők.

Az alapítvány eredményei egy internetes felmérésen alapszanak, amelyet 2705, jogosítvánnyal rendelkező autós bevonásával készítettek. A felmérést 2014-ben végezték, az előző évre vonatkozóan kikérdezve az autósokat, de az eredményeket csak most hozták nyilvánosságra.

Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NHTSA) becslései szerint a közúti balesetekből eredő halálozások nagyjából kétharmadában szerepet játszik az agresszív vezetés.

A hatóság nemrég nyilvánosságra hozott jelentése szerint tavaly 35 200-ra emelkedett a közúti halálesetek száma az országban.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×