eur:
395.15
usd:
371.73
bux:
66234.81
2024. április 16. kedd Csongor

175 forint lehet a parkolás a Józsefvárosban - lapszemle

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy Magyarország lehet a szcientológia új régióközpontja. A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára azt nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy mielőtt fel kellene oldani az orosz embargót.

A Portfolio arról ír, hogy az Európai Unió vezetői hajlandóak lennének megengedni a kilépő Nagy-Britanniának, hogy hét évig korlátozza az uniós munkaerő szabad beáramlását, miközben teljes mértékben hozzáférne a közös piachoz, de cserébe igen jelentősen hozzá kellene járulnia a közös költségvetéshez.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy Magyarország lehet a szcientológia új régióközpontja. A lap szerint erre utal, hogy a vallási szervezet csúcsvezetője is részt vett a szcientológia új budapesti székházának megnyitóján.

A Magyar Idők a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárával közöl interjút. Magyar Levente szerint az Európai Unió és Oroszország között 2014-ben életbe lépett szankciók csaknem ötmilliárd dollár exportkiesést okoztak a magyar gazdaságnak, ezért az embargót mielőbb fel kellene oldani.

A Népszabadság szerint a mentők három év után ismét megkísérlik, hogy használatba vegyék a papíron egyszer már szolgálatba állított intelligens fedélzeti terminálokat. A többnyire csak mentésirányítási rendszerként emlegetett uniós fejlesztésnek az volt a célja, hogy gyorsuljon s segítségnyújtás - írja a lap.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy fiatal szakemberek készítettek tervet a Népliget megújítására. A ReCity Magazin által szervezett műhely tagjai csak néhány kiszolgáló épületet - öltözőt, értékmegőrzőt és mellékhelyiséget - alakítanának ki a területen, és különböző korosztályokat vonzó „gócpontokat" - sportolási, pihenési, szórakozási, oktatási és kulturális helyszíneket - hoznának létre.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az autósok óránként 175 forintért parkolhatnak majd a Józsefvárosban, ha eredményes lesz az a közbeszerzési eljárás, amit a kerületi önkormányzat cége indított a fizetős övezetek bővítésére. A tavaly módosított fővárosi rendelet alapján a lépést lakossági igénynek, a parkolási rendszert pedig szolgáltatásnak nevezték - jegyzi meg a lap.

Gazdasági lapszemle

A Magyar Idők szerint félmillió vállalkozás már befizette az idei, ötezer forintos kamarai hozzájárulást, ám nagyjából 160 ezren még négy hónappal a március végi határidő után sem rótták le az összeget. Az adóhatóság jelenleg harmincezer eljárást folytat emiatt. A kereskedelmi kamaránál úgy vélik, a mostani rendszer alkalmas a fantomcégek kiszűrésére is. Az üzleti élet biztonságát pedig tovább növelné, ha a köztestület vezetné a cégnyilvántartást.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a világhódító útra indult PokémonGO kapcsán a hírek főleg a játék népszerűségéről és a köré szövődött mítoszokról szólnak, az informatikai és az üzleti háttér viszont eddig alig került elő, holott a történelmi részletek majdnem olyan izgalmasak, mint a virtuális lények vadászata.

A Portfolio azt írja, hogy a közelgő amerikai elnökválasztás kimenetele különösen fontos lehet az olajcégek számára, ezen a téren ugyanis brutális különbségek vannak a pártok programjaiban. A republikánusok fenntartanák a fosszilis energiatermelésen alapuló rendszert, és háttérbe szorítanák a klímavédelmi szempontokat, míg a demokraták 10 éven belül 50 százalékra növelnék a megújulók arányát az Egyesült Államok energiatermelési mixében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×