eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ötszáz kilogrammos rombolóbombát találtak Budapesten

Világháborús bombát találtak a budapesti Infoparkban.

Ismét világháborús bombát találtak Budapesten, a XI. kerületi Infoparkban hétfő este. A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket lezárják és kiürítik - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.

Bátyi Edina elmondta: a Magyar tudósok körúton építési munkák közben került elő egy GP-1000 típusú 500 kilogrammos rombolóbomba.

A környéket 500 méter sugarú körben lezárják és kiürítik. A korlátozás érinti többek között a Rákóczi hidat és a budai alsó rakpartot is, valamint a Duna hajózó útjának budai oldalát is - tette hozzá az altiszt.

Júniusban kétszer is le kellett zárni az Infopark környékét, mert világháborús robbanótestet - mindkét alkalommal többszáz kilogrammos bombát - találtak.

Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×