eur:
394.62
usd:
370.83
bux:
66436.53
2024. április 16. kedd Csongor

Ma is vannak éremesélyek

A hétfői versenynapon több sportágban is éremszerzési eséllyel versenyeznek majd a magyarok a riói olimpián.

 A 2-es Karióka Arénában tatamira lép a cselgáncsozó Karakas Hedvig (57 kg), aki négy éve ötödik volt, továbbá a Londonban ezüstérmes Ungvári Miklós (73 kg) is - mindketten verhető ellenféllel kezdenek, s ha jó napot fognak ki, este akár dobogóra is állhatnak.

A sportlövőközpontban az ifjúsági olimpiai bajnok - a "nagy" olimpián azonban újonc - Péni István és az ötödik ötkarikás fellépése előtt álló Sidi Péter lép lőállásba a férfi légpuska alapversenyében, majd reményeik szerint döntőjében.

Szász Emese vasárnapi párbajtőr-aranya után újabb éremszerzésben reménykednek a vívók, akiket Márton Anna képvisel majd a női kard egyéni versenyében. A tavaly világbajnoki bronzérmes, idén Eb-második, újonc Márton venezuelai vagy egyiptomi riválissal kezd a legjobb 32 között.

Az úszóknál ismét a 400 méter vegyesen szombaton világcsúccsal győztes Hosszú Katinka nyerhet érmet, ugyanis egyedüli magyarként a bajai versenyző lesz érdekelt a magyar idő szerint kedd hajnali döntőkben, méghozzá 100 méter háton. Hosszú a 200 méter vegyes előfutamában is érdekelt lesz. Rajta kívül Cseh László is vízbe ugrik az Olimpiai Uszodában, méghozzá a 200 méter pillangó világbajnoki címvédőjeként a fináléba kerülésért. Az előfutamok során még Verrasztó Evelynnek és Késely Ajnának (200 m gyors), Kenderesi Tamásnak (200 m pillangó), valamint Jakabos Zsuzsannának (200 m vegyes) szoríthatnak a szurkolók.

A vasárnap kiesett Bacskai Balázs után hétfőn megkezdi szereplését az ökölvívócsapat másik tagja, a 75 kilósok között érdekelt Harcsa Zoltán is, az ő első ellenfele a türkmén Arslanbek Achilov lesz a 32 között.

Debütálnak a vitorlázók is: Cholnoky Sára és a hatodik olimpiáján szereplő Gádorfalvi Áron szörfben, Vadnai Benjámin és Érdi Mária a Laser hajóosztályban száll vízre a nyitófutamok során.

A szerbek elleni szombati döntetlen (13-13) után a férfi vízilabdázók is folytatják szereplésüket, ezúttal az ausztrálok lesznek az ellenfelek a Maria Lenk Uszodában.

A hétfői versenynapon 14 számban osztanak érmeket Rióban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×