eur:
389.62
usd:
364.33
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Komolyabb a baj, tovább marad az ENSZ Haitin

A Matthew hurrikán okozta károk miatt hat hónappal meg kell hosszabbítani az ENSZ-misszió (MINUSTAH) megbízatását Haitin - foglalt állást helyi idő szerint kedden Sandra Honoré, a MINUSTAH vezetője.

Honoré jelezte az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy a hurrikán súlyos károkat okozott, ami árthat a szigetország stabilitásának.

"Kétség sem férhet hozzá, hogy 1,4 millió ember humanitárius tragédia áldozata lett, rendkívüli vészhelyzetben van és azonnali segítségre szorul" - húzta alá Sandra Honoré.

Az országban a héten ismételték volna meg az egy évvel ezelőtti elnökválasztás első fordulóját, amelynek eredményét a tömeges visszaélések és az elharapódzó erőszak miatt kellett megsemmisíteni. De a megismétlendő választási fordulót a forgószél miatt határozatlan időre elhalasztották.

Az ENSZ BT várhatóan csütörtökön szavaz a MINUSTAH mandátumának meghosszabbításáról, amelyet az ENSZ főtitkára is támogat.

A polgári védelem legutolsó tájékoztatása szerint a Matthew hurrikán 473 ember halálát okozta Haitin.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×