eur:
389.15
usd:
363.41
bux:
68076.78
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csongrádi volt a bagdadi magyar áldozat

A mostani információk szerint csak hetek múlva szállítják haza a Bagdadban megölt magyar biztonsági őr holttestét - mondta az Inforádióban a Unity Resources Group nemzetközi biztonsági magáncég szóvivője.

Michael Priddin hangsúlyozta: részleteket nem közölhet, mert az információk bizalmasak.

Szólt arról is, hogy az amerikai erőkkel együtt alapos vizsgálatot folytatnak az ügyben, amely akár egy évig is eltarthat.

A magyar Külügyminisztérium szóvivője arról számolt be, hogy Csongrád megyei volt a Bagdadban lelőtt férfi.

Polgár Viktor hangsúlyozta: a család kérésére nem mondhat ennél többet a biztonsági őrről.

Hozzátette: a tárca mindenben segítséget nyújt az áldozat hozzátartozóinak.

Irak fővárosában egy civil szervezet konvoja elleni támadásban halt meg a magyar férfi.

A bagdadi rajtaütésben a magyar állampolgáron kívül egy horvát és egy iraki biztonsági őr, valamint az amerikai kongresszus alapítványa által finanszírozott Nemzeti Demokratikus Intézet nevű civil szervezet egyik alkalmazottja vesztette életét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×