eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Súlyos visszaélések a BKIK-nál

Súlyos visszaélések a BKIK-nál

Súlyos gazdasági visszaélésekre, gyanús számlákra és kifizetésekre, haveri kapcsolati rendszerben működő megbízásokra derült fény a BKIK belső átvilágítása során. A szervezet régi és új vezetése egyaránt érintett - értesült a napi.hu.

Több tízmilliós, gyanús kifizetésekre derített fényt egy belső vizsgálat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál (BKIK). A tavaly vezetőváltáson is átesett - és megújulást hirdető - BKIK szerda kora délutáni elnökségi ülésén robbanhat a bomba, hiszen joggal gyanítható:

a visszaélésekben a szervezet korábbi és jelenleg hatalmon levő vezetői is érintettek

- tudta meg a Napi.hu.

A lap birtokában levő vezetői összefoglaló - amelyet tegnap kézbesítettek a kamarai küldötteknek, vezetőknek és szervezeteknek - keményen fogalmaz. A dokumentum a 2014-2015-ös évben könyvelési és számviteli szabálytalanságokra,

pazarlásra, indokolatlan és drága külföldi utakra és kiküldetésekre, valamint gyanús beszállítói szerződésekre és összeférhetetlenségekre

hívja fel a figyelmet. Mindezek összesen akár több százmillió forintos veszteséget is jelenthettek a szervezetnek - amelynek elsőrendű célja éppen a fővárosi vállalkozások érdekképviselete lett volna.

A most felszínre került visszásságokra vélhetően már a BKIK korábbi könyvvizsgálója is rájöhetett, mivel a szervezet 2015-ös mérlegét csak korlátozó záradékkal adta ki, majd 2016 májusában fel is mondta a szerződését. A szakmai auditot ezért egy külső cég végezte el, s ennek megállapításain nyugszanak a vezetői összefoglaló döbbenetes részletei – írta a napi.hu.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×