eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma

Morbid terv: a Ferrari-alapító holttestét akarták elrabolni

Enzo Ferrari földi maradványainak ellopását tervezte egy olasz bűnbanda, hogy váltságdíjat követeljen érte a néhai versenyautó-tervező, a Ferrari autógyár alapítója családjától vagy vállalatától.

A ritka, bár nem példátlan bűncselekményre, melyet több mint két éve tervezgettek, egy fegyver- és drogcsempészettel foglalkozó 34 fős szardíniai bűnszövetkezet felgöngyölítése során derült fény - közölték az olasz hatóságok a kedd hajnali tömeges letartóztatások után.

Az 1988-ban, 90 évesen elhunyt autótervező és gyáralapító a modenai San Cataldo temető egyik kápolnájában nyugszik, nem messze a maranellói Ferrari-gyártól. A hatósági vizsgálat szerint

a banda már több terepszemlét is tartott az akció előkészítésére.

Olaszországban már több koporsólopás történt. Zsarolási célból ellopták például 1992-ben egy neves labdarúgó autóbalesetben négyévesen elhunyt fia, Raffaele Bagni földi maradványait.

A zsarolási célú olaszországi holttestrablásokból merítettek ötletet 1978-ban Charlie Chaplin koporsójának svájci tolvajai, egy lengyel és egy bolgár autószerelő, akiknek történetét Xavier Beauvois francia rendező is feldolgozta 2015-ben bemutatott, A hírnév ára című filmjében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×