eur:
386.12
usd:
357.77
bux:
69149.19
2024. május 14. kedd Bonifác

Erről tárgyalt Orbán Viktor Putyinnal és az olasz kormányfővel

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A Kreml honlapján megjelentetett közlemény szerint a telefonbeszélgetés fő témája a magyar kormányfő és az orosz elnök február 2-i, budapesti tárgyalásain kötött megállapodások megvalósítása volt. A felek kiemelt figyelmet szenteltek a paksi atomerőmű két újabb blokkal történő bővítésének - amely a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern részvételével valósul meg -, továbbá a gázágazatot érintő közös projekteknek.

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor megállapodtak a személyes kapcsolatok további fenntartásában.

Orbán Viktor pénteken reggel szintén telefonon egyeztetett Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökkel, akivel aktuális nemzetközi ügyeket vitattak meg - tette hozzá Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Több mint húsz éve először jelentett veszteséget az orosz energetikai óriáscég, a Gazprom. Elemzők szerint a több milliárd dolláros mínusz annak a jele, hogy hatnak a nyugati szankciók és hogy a Kína felé fordulás nem kompenzálja az elvesztett európai bevételeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Várhatóan ma is viszonylag nyugodt napunk lesz, de azért a várakozásoktól eltérő amerikai ipari termelői árak már hozhatnak némi mozgást a piacokon, holnap pedig érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat. Ami az európai piacokat illeti, a nemzetközi trenddel összhangban itt is vegyes mozgásokat, iránykeresést látunk. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×