eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Fontos tudnivaló a lakások biztonságáról

Fontos tudnivaló a lakások biztonságáról

Az elektromos hálózat felújítására hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége Ipari-Technikai Bizottságának elnöke. Rádóczi László hozzátette, sokszor az elavult hálózat miatt keletkezik elektromos tűz a lakásban.

A biztosítás az előre nem látható, hirtelen eseményekre nyújt fedezetet – mondta el a MABISZ Ipari-Technikai Bizottságának elnöke. Rádóczi László hozzátette, ezek megelőzése érdekében ugyan sokat tehetünk, ha például karbantartjuk a vezetékeket, berendezéseket, mégis előfordulhat, hogy bekövetkezik a baj.

„A biztosítás a kockázatkezelés egyik, nagyon fontos eleme, de önmagában nem elég.”

Az ritkán, jellemzően akkor fordul elő, hogy a biztosító kár esetén nem fizet, ha súlyos gondatlanságot állapít meg – hangsúlyozta Rádóczi László.

„Ha tudatosan nincsenek betartva előírások, tudatosan szegnek meg üzemeltetési szabályokat. Ezeket a biztosítók a feltételeikben szabályozzák, de ezek nagyon ritkán fordulnak elő. A tűzbiztosítás szinte minden biztosítónál megtalálható és vannak kiegészítő megoldások is.”

A MABISZ Ipari-Technikai Bizottságának elnöke elmondta, a biztosítók kategorizálták a károkat, ennek alapján három fő okuk létezik: az elektromos hálózat, a készülék és az ember. Rádóczi László hozzátette, a hálózatot érdemes karbantartani, felújítani, az épületek korszerűsítésekor ez el szokott maradni.

Fontos tudnivaló a lakások biztonságáról

„A technika fejlődésével nagy teljesítményű gépeket sokat használunk, amit a régi hálózat nem bír el. Összhangba kell ezeket hozni, alkalmassá kell tenni a hálózatot. Jó készülékeket használjunk, amelyeket ne hagyjunk felügyelet nélkül!”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×