eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Film készül minden idők egyik legnagyobb zenei botrányáról

Még mindenki emlékszik a Milli Vanilli történetére, a zenei világ minden idők legkínosabb sztorijára. A kéttagú fiúzenekar a 80-as évek végén felkúszott a toplisták élére. Majd kiderült, hogy a két férfi nem a saját hangján adta elő a számokat.

Az amerikai zenei akadémia visszavette tőlük a Grammy-díjat, amelyet az év felfedezettjeként kaptak.

A történetet azonban napjainkban filmre vinnék. A sztorit most Jeff Nathanson forgatókönyvíró, aki 2002-ben Steven Spielberggel is együtt dolgozott a Kapj el, ha tudsz forgatókönyvén, eladta a Universal Pictures-nek.

A hír a filmgyár folyóiratában jelent meg. A cikk szerint az együttes jó példája napjaink kedvezőtlen folyamatainak, annak, hogy mindent el lehet adni, ha jól be van csomagolva. A két magas, sötétbőrű, hosszú hajú férfira pedig nagy volt a kereslet.

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy az énekesek valójában nem a saját hangjukon szólaltak meg.

A botrány azután robbant ki amikor a két fiú, Fabrice Morvan és Rob Pilatus 1989-benkoncertet adott Connecticut-ban. Az egyik legismertebb daluk, a Girl you know it's true alatt valószínűleg meghibásodott a technika. A számot nem lehetett végighallgatni, csak az egyik sora ismétlődött folyamatosan.

Nemsokára nyilvánvalóvá vált a trükk. Visszavették tőlük a Grammyt, karrierjük pedig kettétört. Rob Pilatus kábítószerfüggővé vált, és több rablást is végrehajtott, az egyik miatt három hónapot börtönben is töltött. 1998-ban halt meg kábítószer-túladagolásban, akkor, amikor a két fiú egy visszatérő albumot akart készíteni, immáron a saját hangjukkal.

Fabrice Morvan megpróbált visszatérni, még énekórákat is vett, de többet nem tudott befutni a zenei világban.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×