eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vízkorlátozást vezetnek be Rómában a szárazság miatt

Vízkorlátozást vezetnek be Rómában a szárazság miatt

Csökkentik az éjszakai víznyomást az éjszakai órákban szeptember elsejétől Rómában és a vele szomszédos Fiumicino területén a szárazság miatti rendkívüli vízhiány miatt - jelentette be az olasz főváros vízszolgáltatója hétfőn.

A majdnem három millió lakosú Rómát vízzel ellátó Acea vízszolgáltató vállalat közleménye szerint a vízellátást az egész városban korlátozzák. A víznyomás csökkenése elsősorban a magasabb emeleteken és az egyébként is alacsony nyomású kerületekben lesz jobban érzékelhető. A víznyomást csökkentik a fővárossal szomszédos, a repülőteréről ismert Fiumicino önkormányzatának területén is.

A közüzemi korlátozás egyelőre csak az éjszakai órákra vonatkozik, és a tervek szerint elegendő lesz csak szeptemberben csökkenteni a víznyomást azt remélve, hogy ősszel a csapadék pótolja majd a vízhiányt.

Az olasz fővárosban és területén május óta nem esett csapadék. A nyár eleje óta hét hőhullám követte egymást teljesen kiszárítva a patakokat: a Rómát kettészelő Tevere folyó és a várost vízzel ellátó Braccianói-tó vízszintje is történelmi mélypontra süllyedt.

A rendkívüli szárazság miatti víztakarékosság jegyében Rómában júliusban elzárták az utcai kutak egy részét. Július végén szintén felmerült a víznyomás csökkentésének és a vízfogyasztás korlátozásának a lehetősége, de azt akkor elhalasztották.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×