eur:
390.78
usd:
365.46
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Sokkoló: ezért halt meg a 9 hónapos kislány

Sokkoló: ezért halt meg a 9 hónapos kislány

Az egészségügyi határérték nyolcszorosa volt az ólomszint a kisbaba vérében. Nyomozók derítették ki, mi volt a gyerek halálának oka.

Homeopátiás mágneses karkötőként kapták azt a karkötőt a Connecticutban lakó szülők, amely kisbabájuk halálához vezetett - írta a Live Science.

Egy rutinvizsgálat eredményei között fedezték fel az orvosok, hogy a gyerek vérében 41 mikrogram/deciliter mennyiségű ólom volt, ami kórosan magas, hiszen már 5 µg/dl is ártalmas mennyiség.

Sokkoló: ezért halt meg a 9 hónapos kislány

Egészségügyi nyomozók megpróbálták kideríteni, hogy kerülhetett ennyi ólom a csecsemő vérébe, ezért felkeresték a család otthonát. Gyanakodtak  ólomtartalmú festékkel bevont ablakokra, de ezeket a gyerek nem érhette el, ráadásul a testvéreinek alacsony volt a vérében az ólomszint, tehát a festék nem lehetett a baj forrása.

A másik gyanús tárgy egy kézzel készített karkötőre volt, amelyről azután kiderült, hogy némelyik része extrém nagy mennyiségű ólmot tartalmazott. A karkötőt a szülők fogzási fájdalomra adták a babájuknak.

Az amerikai hatóságok szerint a gyerekek számára biztonságosnak ítélt ólommennyiség határértéke 90-100 ppm (rész per millió), a karkötő veszélyes részeiben ez az érték 17.000 ppm volt.

A karkötő gyártóját nem sikerült felkutatni.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×