eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az Újpest és a Ferencváros is nyert az NB I-ben

A Ferencváros idegenben a Paks ellen, az Újpest a Megyeri úton, zárt kapuk mögött a címvédő Honvéd ellen nyert az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A Ferencváros 2-0-s győzelmet aratott Pakson szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga16. fordulójában. A zöld-fehérek sorozatban negyedik sikerüket aratták, a legutóbbi kilenc mérkőzés megszerezhető 27 pontjából 25-öt begyűjtöttek. A Ferencváros kezdte aktívabban a találkozót, s második helyzetét értékesítette is. A következő percekben a mezőnyjáték volt domináns, s bár fél óra elteltével feléledt a Paks, a szünetig egyenlítenie nem sikerült. A fordulást követően az addig sem hatalmas iram tovább lassult, a Paks nem igazán tudott veszélyes támadásokat vezetni, a Ferencvárosnak pedig tökéletesen megfelelt az eredmény. Az első igazi nagy lehetőségre a 84. percig kellett várni, de a csereként beálló Moutari még nem tudott betalálni, a 93. percben azonban már nem hibázott.

A Puskás Akadémia Josip Knezevic találatával legyőzte a vendég Diósgyőrt. Nagy iramban kezdődött a találkozó, komoly gólszerzési lehetőségek adódtak mindkét együttes előtt. A folytatásban fölénybe került a Diósgyőr, amely jóval több veszélyes helyzetet teremtett Hegedüs kapuja előtt, főként rögzített játékhelyzeteket követően. Az első játékrész legvégén mégis a Puskás Akadémia szerezhette volna meg a vezetést, de egy kontratámadás végén Prosser a kapufára bombázott. A második félidő elején aktívabbak voltak a hazaiak és Knezevic jóvoltából megszerezték a vezetést. A hátrányban játszó vendégek átvették az irányítást, ám próbálkozásaikból nem született gól, így egygólos vereséget szenvedtek Felcsúton.

Eseménydús mérkőzésen döntetlent játszott az utolsó helyezett Mezőkövesd a vendég Vasassal. A szombati találkozón a hazai csapat háromszor is vezetett, de a fővárosiak így is pontot szereztek. Bár mindkét gárda jó felfogásban, lendületesen futballozott, egyik sem szakította meg nyeretlenségi sorozatát. A Mezőkövesd immár 14. mérkőzésén nem gyűjtötte be a három pontot - csak az első és a második fordulóban nyert -, míg a Vasas a legutóbbi négy összecsapásán nem tudta felülmúlni ellenfelét. Még negyedóra sem telt el, és a Mezőkövesd vezetést szerzett: egy baloldali beadás után Koszta Márk szép mozdulattal, eldőlve, kapásból a bal felső sarokba vágta a labdát. A gólt követően kicsit visszaállt a hazai csapat, a Vasas többször ívelhetett a kapu elé, ezek egyikéből, szögletből egyenlített. A folytatásban megint változott a játék képe, a mezőkövesdiek felpörgették a tempót, akadt is több helyzetük, az utolsó negyedórában egyértelműen fölényben futballoztak, de az álláson nem tudtak változtatni. Sok volt a hiba, a pontatlan átadás a második félidő elején. Aztán a Mezőkövesd igyekezett birtokolni a labdát és irányítani a játékot, a Vasas pedig kontratámadásokat vezetett. A játékrész közepén nyolc perc alatt négy gól esett, a hazai vezetésre mindig sikerült gyorsan válaszolnia a Vasasnak. A mezőkövesdiek harmadik találatát Marek Strestík szerezte, akinek 25 méteres kapáslövése talán még Koszta első találatánál is szebb volt. Mindkét csapat győzelemre játszott, így látványos mérkőzést láthatott a közönség.

Vereséggel mutatkozott be a Haladás új vezetőedzője, a szlovák Michal Hipp: a szombathelyiek 2-1-re kikaptak a Balmazújváros vendégeként. Az első perctől a Haladás futballozott kezdeményezőbben, többnyire a Balmazújváros térfelén zajlott a játék. A vendégek próbálkozásait siker koronázta, ugyanis egy szabadrúgást követően Ramos háttal a kapunak, szép mozdulattal lőtt gólt. A bekapott góltól "felébredt" a hazai csapat is, szinte azonnal egyenlíthetett volna első komoly lövéséből, de Király nagyot védett. A szünetig átvette a játék irányítását a hajdúsági együttes, azonban gólt nem tudott szerezni. A folytatásban is a hazaiak játszottak fölényben, a Haladás többnyire az eredmény őrzésére rendezkedett be. Bő negyedóra elteltével Fekete fejesével egyenlített a Balmazújváros, amely lendületben maradt és immár a győzelem megszerzéséért támadott. Az újonc bő tíz perccel a vége előtt megszerezte a három pontot érő találatot, így hátrányból fordítva megérdemelten nyert, mert az első húsz percet leszámítva jobban és veszélyesebben játszott. Igaz, a hosszabbítás utolsó pillanataiban Szécsi bravúrosan lábbal védett egy lövést az előny megtartásához.

Az Újpest hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédő Budapest Honvédot. A találkozót zárt kapuk mögött játszották, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága másfél millió forintra, valamint két zártkapus mérkőzésre büntette az Újpestet a Videoton elleni találkozó miatt, amelyen a lila-fehérek szurkolói az ellenfelet és annak egyik játékosát szidalmazták, tárgyakat - köztük egy WC-tetőt - dobtak a játéktérre, valamint becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartást tanúsítottak. Az Újpest kezdte támadóbb felfogásban a találkozót, s ennek meg is lett az eredménye, amikor egy védők között átszálló labdát Nwobodo adott középre, a jó ütemben érkező Tischler pedig vezetéshez juttatta csapatát. A hazaiak ezt követően is megnehezítették ellenfelük dolgát, s letámadásokkal akadályozták labdakihozatalait. A második félidőben magasabb sebességre kapcsolt a címvédő, ám egy váratlan szituációból az Újpest növelte előnyét: Windecker a kezdőkörből ívelt Gróf kapuja felé, a labda pedig pont az elvetődő hálóőr előtt pattant fel, s kezei között átpörögve jutott a hálóba. A hajrában Lanzafame 15 méteres csavarásával szépíteni tudott a Honvéd, ám egyenlítenie nem sikerült, sőt, az utolsó percben növelhette volna előnyét az Újpest, az eredmény azonban már nem változott.

Paksi FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)

Paks, 1800 néző, v.: Berke

Gólszerzők: Paintsil (4.), Moutari (93.)

Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Felcsút, 1562 néző, v.: Andó-Szabó

Gólszerző: Knezevic (63.)

Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas FC 3-3 (1-1)

Mezőkövesd, 2430 néző, v.: Szabó Zs.

Gólszerzők: Koszta (13., 59.), Strestík (65.), illetve Burmeister (28.), Berecz (64.), Gaál (67.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Swietelsky Haladás 2-1 (0-1)

Balmazújváros, 1577 néző, v.: Kassai

Gólszerzők: Fekete (61.), Sigér (80.), illetve Ramos (21.)

Újpest FC-Budapest Honvéd 2-1 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk, v.: Bognár T.

Gólszerzők: Tischler (23.), Windecker (61.), illetve Lanzafame (83.)

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×