eur:
389.35
usd:
361.66
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Megszólalt a megkéselt polgármester - fotó

Megszólalt a megkéselt polgármester - fotó

Megtámadták egy német kisváros polgármesterét, valószínűleg politikai okokból.

Késes támadást hajtottak végre egy német kisváros polgármestere ellen, valószínűleg politikai okokból, az ügyben Angela Merkel kancellár is megszólalt kedden.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Altena polgármesterére hétfő este rontott rá egy férfi, a nyakán sebesítette meg késével.

Megszólalt a megkéselt polgármester - fotó

Andreas Hollsteint, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusát kórházba vitték, a feltételezett elkövetőt elfogták.

A polgármester még éjjel hazamehetett a kórházból.

Armin Laschet tartományi miniszterelnök tájékoztatása szerint a hatóságok abból indulnak ki, hogy a merényletnek politikai háttere van, erre utalnak a gyanúsított megjegyezései a menekültpolitikáról.

Angela Merkel kedd reggel szóvivője útján közölte, hogy iszonyattal töltötte el a támadás híre, és megkönnyebbüléssel fogadta, hogy Andreas Hollstein hazatérhetett családjához.

Az alig 20 ezer lakosú Altena országszerte híres arról, hogy a polgármester kezdeményezésére jóval több menekültet fogadott be, mint amennyit a közös feladatokból adódó terhek tartományok közötti elosztását szabályozó kvótarendszer alapján kellett volna.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×