eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Letartóztatták a korrupcióval gyanúsított volt kínai párttitkárt

Letartóztatták hétfőn Kínában a korrupció és hivatallal való visszaélés gyanújával a nyáron őrizetbe vett városi párttitkárt, Szun Cseng-cajt - jelentette be hétfőn a legfőbb ügyészség. Szunt esélyesnek tartották arra, hogy Hszi Csin-ping államfő utódja legyen.

Szun a délnyugat-kínai Csungking város párttitkára volt júliusig, egyúttal a legfelső kínai politikai vezetés 25 tagú testületének tagja, és megfigyelők szerint jó esélyei voltak arra, hogy bekerüljön annak kilenctagú állandó bizottságába, amelynek tagjai esélyesek az államfői posztra. Váratlanul vették őrizetbe júliusban, és rögtön vizsgálat indult ellene.

Szunon kívül korábban több más magas rangú állami, illetve pártvezetőt leváltottak Kínában a Hszi Csin-ping öt évvel ezelőtti hivatalba lépése óta tartó nagyszabású korrupcióellenes harc keretében, köztük Csou Jung-kangot, a kínai biztonsági szervek vezetőjét és Po Hszi-lajt, Liaoning tartomány kormányzóját. A kormány állítása szerint az utóbbi öt évben 1 millió 300 ezer tisztségviselő ellen indítottak eljárást korrupció gyanújával.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×