eur:
387.58
usd:
357.6
bux:
68113.83
2024. május 17. péntek Paszkál
Magyar származású amerikaifutball-edző került az NFL-be

Magyar származású amerikaifutball-edző került az NFL-be

Az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Chicago Bears a magyar származású Matt Nagyot nevezte ki új vezetőedzőjének.

A chicagói klub az alapszakaszt követően menesztette John Foxot, akivel három év alatt mindössze 14 győzelmet ért el a csapat, s mindannyiszor lemaradt a rájátszásról.

Matt Nagy, akinek már az édesapja is a tengerentúlon született, 2008 és 2012 között a Philadelphia Eagles együttesénél töltött be különböző segédedzői pozíciókat, majd követte Andy Reid vezetőedzőt a Kansas City Chiefs gárdájához, ahol előbb az irányítók trénere volt, majd 2016-ban támadó koordinátorrá léptették elő. A Chiefs szombaton hazai pályán 18 pontos előnyt "elherdálva" kiesett a rájátszásból a Tennessee Titans ellen, a Bears pedig a vasárnapi interjút követően hétfőn döntött a kinevezése mellett.

A 39 éves szakember elsődleges feladata az lesz, hogy a tavalyi amatőr játékosbörzén második helyen választott Mitchell Trubiskyből jó irányítót neveljen, egyúttal 2010 után ismét a rájátszásba vezesse a patinás klubot, amely egyszer, az 1985-ös szezont követően nyert Super Bowlt, de az NFL hőskorában további nyolc bajnoki címet szerzett.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×