eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Harminc kilométeres a sor az M1-esen Budapest felé

Az M1-es autópályán Budapest felé, a 27-es herceghalmi csomópontnál egy közel 5 km-es szakaszon csak a belső sáv járható aszfaltozás miatt. A torlódás hossza az elmúlt napokban éjszaka sem ment 10-12 kilométeres hossz alá.

Hatalmas, közel 30 km-es a torlódás, a vége Tatabány-Óvárosig ér az Útinform adatai szerint.

A főváros felé többórás átjutási idővel kell számolni az autópályán, de az 1-es főúton is telítettek a sávok Bicskétől, ráadásul Tatabányán az 1-es főút 51-es km-énél, a tarjáni elágazásnál baleset is lassítja a közlekedést.

Aki teheti, az M7-es autópályán is megközelítheti a fővárost, vagy Tatabányától kerülhet alsórendű utakon a Tarján-Szomor-Zsámbék útvonalon is.

Szerda este óta a Magyar Közút közlése szerint

a fővároshoz közelebbi szakaszon még éjszaka sem ment 10-12 kilométer alá a torlódás hossza.

Ennek egyik oka, hogy az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az autópálya forgalma, mivel május 10-én és 11-én Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, emiatt a vendégmunkások nagy része útra kelt. Emiatt az M1-M0-M5 útvonalon a szokásosnál is nagyobb forgalom zajlik.

Eddig nem volt példa arra, hogy az egymástól 10-15 kilométerre lévő munkaterületekhez kapcsolódó torlódások összeértek volna, jelen esetben ez megtörtént, ezért is alakulhatott ki rövid időn belül közel 30 kilométeres torlódás.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×